Poslovna cona TRIS Kanižarica

Uradno predali namenu izgradnjo nove infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica

Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je skupaj s predstavniki bližnjih podjetij Marto Kelvišar, direktorico podjetja Adria Dom, Stjepanom Jarnevićem, direktorjem podjetja TGH in Dejanom Frankovičem, direktorjem podjetja Tim-Teh, uradno predal namenu izgradnjo ekonomsko poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica. Investicija je zajemala izgradnjo cest v skupni dolžini 328 m z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom ter pločniki.

Občina Črnomelj je projekt financirala v celoti iz lastnih sredstev. Skupaj je investicija znašala 540.841,17 EUR.

K pripravi projekta je Občina Črnomelj pristopila v letu 2021, dela pa so zajemala izgradnjo dela ceste F v dolžini 177 m, dela ceste E1 v dolžini 73 m, dela ceste E2 v dolžini 78 m ter vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom ter pločnikom. Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje TGH iz Črnomlja, nadzorna dela je opravilo podjetje Ambiens iz Črnomlja in koordinacijo za varnost in zdravje pri delu podjetje Renova iz Novega mesta.

Za kulturni program prireditve sta poskrbela na harmoniki Blaž Pezdirec in njegov mentor iz Glasbene šole Črnomelj Miro Dizdar, prireditev je povezoval Jaka Birkelbach, za scenarij in pomoč pri organizaciji dogodka pa je poskrbel JSKD OI Črnomelj.

Tako je PC TRIS Kanižarica s svojimi poslovnimi subjekti pridobila 328 m nove infrastrukture in boljše pogoje za razvoj in nadgradnjo svojih dejavnosti. Posodobitev PC TRIS se bo kmalu nadaljevala s projektom »Ekonomsko poslovna infrastruktura v PC TRIS Kanižarica – 3. del: ceste D1, G1 in G«, saj je Občina Črnomelj na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos pridobila sredstva v višini do največ okoli 950.000 EUR oziroma do največ 100% upravičenih stroškov projekta. Ocenjena vrednost projekta znaša okoli 1.5 milijona evrov, preostanek bo zagotovila Občina Črnomelj.

Ureditev infrastrukture v sklopu projekta zajema izgradnjo cest po delih z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod, pločnike, zasaditev in postavitev male sončne elektrarne. Slednja bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za celotno poslovno cono.

Več aktualnih novic

Vabilo na forum

Vabimo vas na jutranji forum z naslovom:VLOGA TRAJNOSTI PRI PRIDOBIVANJU SREDSTEV NA EVROPSKIH IN DRŽAVNIH RAZPISIH Gost: Maja Čibej (Beti Textile Industry d.o.o.)Kdaj: 31.5.2024 od

Read More »

Napredek del v TRIS Kanižarica

V poslovni coni TRIS Kanižarica je v okviru projekta izgrajena je meteorna in fekalna kanalizacija, vodovod in javna razsvetljava. Sočasno je družba Telekom Slovenije izvedla

Read More »
Dostopnost